Contoh Soal Uts Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 2

Alumnice.co – Contoh Soal Uts Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 2

Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 1, Lengkap dengan Kunci Jawaban

Berikut contoh soal Ujian Tengah Semester (UTS) kelas 8 semester 1 beserta kunci jawabannya.

Contoh soal UTS kelas 8 ini terdiri dari 15 soal pilihan ganda yang memuat pelajaran Bahasa Inggris.

Soal dan kunci jawaban UTS kelas 8 semester 1 ini hanya untuk panduan orang tua dalam memandu proses belajar anak.

Diharapkan siswa dapat mengerjakan soal UTS ini terlebih dahulu sebelum menengok kunci jawabannya.

Tribunnews.com tidak bertanggung jawab atas kesalahan jawaban pada contoh soal UTS ini.

A. Berilah tanda silang (x) di depan huruf a, b, atau c di depan jawaban yang benar !

Read the text then find the suitable words to complete the sentences as an answer of question number 1 to 6

Last week I …….(1) my grandmother’s house. I …….(2) public transportation to reach thehouse. On the trip, I …….(3) so many beautiful scenery there. My grandmother greet me, when I ……(4) her house. She looked so glad. She …..(5) me her delicious food, then we………..(6) together.

1. The suitable word for number 1 is…a. go tob. goes toc. went tod. gone to

Jawaban:
c. went to

2. The suitable word for number 2 is…a. Tookb. Takec. Takend. Takked

Jawaban:
a. Took

3. The suitable word for number 3 is…a. Seeb. Seenc. Sawd. Sawed

Jawaban:
c. Saw

4. The suitable word for number 4 is…a. Cameb. Comec. Comedd. Coming

Jawaban:
a. Came

5. The suitable word for number 5 is…a. Giveb. Giftc. Givend. Gave

Jawaban:
d. Gave

6. The suitable word for number 6 is…a. Eatb. Eatedc. Ated. Eating

Baca :   Tanaman Apa Saja Yang Ada Di Lingkungan Sekolah

Jawaban:
c. Ate

Last holiday I went to Paris. I visited museums and sat in public gardens. A friendly waiter taught me a few words of French. Then he lent me a book. I read a few lines, but I did not understand a word. Everyday I thought about postcards. My holidays passed quickly, but I did not send any cards to my friends.On the last day I made a big decision, I got up early and bought thirty seven cards. I spent the whole day in my room, but I did not write a single card!

7. What is the text about?a. Visiting museumb. Postcardc. Words of Frenchd. Holiday

Jawaban:
d. Holiday

8. What is the generic structure (tenses) of the text above?a. Simple present tenseb. Simple past tensec. Present continues tensed. Simple future tense

Jawaban:
b. Simple past tense

9. Whom did the writer meet in Paris?a. Friendly waiterb. His friendsc. Postmand. Mother

Jawaban:
a. Friendly waiter

10. What was the first place the writer visited?a. Museumb. Public gardenc. His roomd. Post office

Jawaban:
a. What was the first place the writer visited?

11. ‘I read a few lines, …’What does the underlined phrase mean?a. Words in a postcardb. Text on the bookc. Museum guidingd. Garden’s rules

Jawaban:
b. Text on the book

Read the text to answer question number 12 to 15.

Adam’s DiaryMay 2010

23 Sunday. When I got up, I felt ill, I went back to bed. Mum called the doctor. But he couldn’t come, because he was ill too.

24 Monday. The doctor come at 11 O’clock. He wrote a prescription for some medicine.Mum bought it in the drugstore. It was horrible. Yuck!

Baca :   Lomba Sepeda Motor Nyata 3d Mod Apk

25 Tuesday. Dad bought me model aeroplane. I read the instructions, but I couldn’t make it, because the dog ate the glue.

12. What happened at 23rd May to Adam?a. He couldn’t comeb. He wrote a prescriptionc. He felt illd. He was slipping

Jawaban:
c. He felt ill

13. Who called the doctor?a. Fatherb. Adamc. Motherd. Doctor

Jawaban:
c. Mother

14. What did the doctor write at 24th?a. Instructionsb. Model aeroplanec. Address of drugstored. Prescription

Jawaban:
d. Prescription

15. Adam could not make the aeroplane, why? Because…a. He felt illb. The dog ate the gluec. The doctor was ill tood. Mum bought medicine

Jawaban:
b. He felt ill

Sumber: TribunSolo.com Tags Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8Contoh Soal UTS Bahasa Inggris SMPContoh Soal UTS Kelas 8Contoh Soal UTS SMPSoal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 Baca Juga 1. Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 24 Observing and Asking Questions: Can Do And Cannot Do

2. Contoh Soal UTS IPS Kelas 8 Semester 1: Dilengkapi Kunci Jawabannya

3. Contoh Soal UTS Matematika Kelas 8 Semester 1, Lengkap Beserta Kunci Jawabannya

4. Contoh Soal UTS PAI Kelas 8 SMP Beserta Kunci Jawabannya

Contoh Soal Uts Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 2

Sumber: https://www.ninopedia.com/73570/Contoh-Soal-UTS-Bahasa-Inggris-Kelas-8-Semester-1-Lengkap-dengan-Kunci-Jawaban

Check Also

Apa Yang Dimaksud Dengan Gas Inert

Alumnice.co – Apa Yang Dimaksud Dengan Gas Inert Dalam bidang pelayaran, ada banyak jenis kapal …